fredag 2 december 2011

Trappintervaller

Jag var ganska seg efter fredagsglöggen på jobbet, men lurade mig själv att säga att jag nog skulle springa intervaller så då blev det så när jag kom hem. Det är faktiskt väldigt enkelt att bara bestämma sig för att snabbt klara av löpningen direkt efter hemkomst och samtidigt ha ett tydligt mål. I mitt fall satte jag på bastun innan jag stack ut och jag ville se ett TV-program kl 19. Det gav mig inte mycket att spela på eftersom jag kom hem ca 17:55.

Jag fick till 9 rätt bra löpningar, men drog på mig mjölksyra och blev för trött helt enkelt så jag tog det lite lugnare ett tag, men accelererade snart igen. Efter 16 gånger blev jag för trött igen, men kom igen ännu en gång. Maxpuls idag blev dock bara 185. Ska pulsen upp högre måste trappan vara längre eller vilan mindre...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"