lördag 21 januari 2012

Mer om att kötta - från internet

Jakten på betydelsen av ordet "kötta" går vidare. Ju mer jag läser om det desto mindre vill jag göra det. Luxikon uttrycker standardbetydelsen bäst.

Luxikon:
Att gå på kraft och att aktivt undvika finess


Folkmun.se:
Inom ishockey betyder det att spela mer fysiskt än normalt. Fler och hårdare tacklingar.
När man hänger sig åt något ordentligt, till exempel om man ska dansa länge och hårt på dansgolvet ute på krogen. Då går man in och köttar.


Learning4sharing:
Verb, sprunget ur substantivet kött. Att kötta är liktydigt med att förstöra, avliva eller lemlästa. 
Kan likaså betyda att Ta i ordentligt, som när man tjongar mot en fotboll, t.ex.


Wiktionary:
tränga (sig fram), trycka (sig fram), pressa (sig fram)
 ta i allt vad man har, använda (nästan) alla krafter (antingen för att prestera bättre i något eller för att hänsynslöst slå sönder något)


Slangopedia
Betyder att man ska ta i hårt eller att trycka, pressa, osv. Används oftast tillsammans med sönder för att förtydliga ännu mer. "ta i som fan"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"