torsdag 23 maj 2013

Intermittent Fasting For Dummies

Om du inte orkar läsa vad jag eller Berkhan skriver om IF kan se den här videon på 6 minuter istället.

Och här tränar Andreaz Engström fastande

3 kommentarer:

 1. Vad tror du om kortare matfönster? Hodge-tvillingarna verkar tycka att konceptet fungerade desto bättre med 4h matfönster:

  http://www.youtube.com/watch?v=zyrY64DoHeE

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det funkar bättre ju längre fastetid man har. 20/4 är med all säkerhet mer effektivt än 16/8. Det senare funkar emellertid bättre med min livsstil generellt och ger tillräckliga effekter på både hälsa och utseende. Nu under min rehab har jag glidit mot 18/6 vilket nog förklarar mina framsteg som gjorts trots mycket onyttigheter och ingen träning.

  SvaraRadera
 3. Jag är sjukt sugen på att komma igång med IF, men det verkar dumt att experimentera under pågående säsong.

  SvaraRadera

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"