lördag 25 maj 2013

Progress

Ny bästa knävinkel. Idag går det framåt med stormsteg. Jämfört med för högern för 8 år sedan är det här ett helt annat spel - som om jag utsattes för en slaktare från Afrikas horn 2005 och i år togs om hand av en knäspecialist med en hjärnkirurgs finkänslighet.

4 kommentarer:

 1. Vad är dina tankar om myo-reps?

  SvaraRadera
 2. Jag har testat ungefär Styrkelabbets variant (http://www.styrkelabbet.se/myo-reps/), dvs först nå failure och sedan efter kort vila lägga på ett set till, vila kort och därefter ytterligare ett set osv.

  Jag har även testat tysk volymträning: (10x10 på samma vikt), vilket jag också uppfattar som myo-reps. Jag är även på andra set försökt nå failure i tätt på varandra följande set och/eller övningar i högrepsutförande. Kanske gör jag fel, kanske är jag inte disciplinerad i utförande av reps, vila eller set, men jag ser i bästa fall ytterst begränsade resultat av mina försök till myo-reps.

  Jag förstår teorin tror jag, men i praktiken har jag inte upnått några signifikanta resultat avseende myoreps för biceps.

  I andra övningar har jag inte myoreppat, men är inte främmande för att pröva. Just nu när jag ändå ska mjukstarta efter operationen kan myoreps passa bra för psyket.

  SvaraRadera
 3. Intressant, tack för svar.

  SvaraRadera
 4. Det här är inte egentliga myoreps, men är iaf ett hypertrofischema som angränsar till myo.

  Snott från Gunnar's Natural Physique (Jag har testat hans metod också, men framför allt verkar min egen variant av en tung trappa uppåt med ca femmor, följt av två långreps på ca 15-reppare vara snarlik):

  Tanken är att köra fyra set där man i stort sett kör 10, 6, 4, 20 reps. De första tre seten på samma vikt och det sista setet (20-repparen) på en lägre vikt. Vila knappt 1 minut mellan seten.


  GUNNARS TANKE ÄR:

  Med Max-Max/2+20 träffar man med de inledande tre seten på den mer styrkerelaterade delen av typ 2A muskelfibrerna, således mer av myofibrillar aktivering. Time Under Tension (TUT) blir på dom tre inledande seten respektive 30, 18 och 12 sekunder. Det fjärde och avslutande setet innebär en (ofta rejäl!) sänkning av träningsvikten och nu är målet 20 reps! Eller mer. Den långa TUT på sista setet, 60 sek, innebär en aktivering av den uthålligare delen av typ 2A fibrerna, sarcoplamatisk hypertrofi.

  SvaraRadera

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"