tisdag 20 maj 2014

Språk och programmering, läser Monte Cristo

Jag kollade in Khans JavaScript-lektioner idag istället för Codecademy. Khan var mycket roligare och gick direkt på grafiken isället för att börja med stränghantering och loopar. Det är svårt att veta vilket som är mest pedagogiskt, men jag tror Khan vinner. Loopar kan man alltid lära sig sen när man vet vad roligt man kan ha med grafiken.

Jag gick igenom videor och övningsexempel för Intro to programming, Drawing basics och Coloring. Jag noterade samtidigt att jag gått bakåt i World of Maths. De måste ha adderat massa lektioner eftersom jag halkat från närmare 30% ned till 20%.

Jag har uppgraderat till nivå 6 i portugisiska, vilket  gör att min level 10 i franska känns snarast pinsamt rudimentär med tanke på bakgrundskunskaperna. Jag har 2320p franska nu och 458p portugisiska. För att lyfta franskan till den nivå jag borde vara på ska jag nu ägna mig åt immersion. I praktiken betyder det att jag har laddat hem Greven av Monte Cristo på originalspråk till min Kindle. jag började läsa igår och somnade fort :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"