torsdag 15 maj 2014

Utveckling via TED talks, öka din testosteronnivå

Testa en power pose à la Amy Cuddy för att öka testosteronet och minska stresshormonet cortisol.

Istället för att lägga 20 minuter på att se videon kan det räcka med att komma ihåg att kroppen och sinnet är kopplade med varandra åt båda hållen:

  • Om du ler så blir du glad (och du ler förstås om du är glad)
  • Om du antar en "mäktig" kroppshållning så inte bara uppfattas du som kraftfull, du blir även mer kraftfull och får högre testosteronnivå och lägre cortisol; bara 2 minuter i en power pose, t.ex. som en typisk superhjälte med benen brett isär och armarna i sidorna höjer testosteronet och minskar kortisolet med omkring 20% medan en mesig ställning (ihopkrupen, liten, armar och ben i kors, skyddar halsen) kan ge nästan motsvarande negativ hormoneffekt från basnivån.

  1. Först: Fake it 'til you make it
  2. Sedan: Fake it until you become it, dvs tills du fullständigt internalierat din nya kraftfulla attityd och kroppsspråk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"