torsdag 5 juni 2014

Bilar, lyx, finans, negativa räntor

Lite av min mailskörd sent igår kväll och nu på förmiddagen


Anneli på The Lobby berättar att Mattias på Hatt et Söner själv ombesörjer att jag får mina flaskor champagne från gamla stockar

Connoisseur bjuder in till den årliga bil- och lyxdagen, med bl.a. helikopterkoordinater för den som anländer så :). Jag har visserligen provflugit en helikopter där förut, men det är sällan någon faktiskt tar sig dit i egen mygga.Bill Gross släpper en ny marknadsiakttagelse där han som vanligt inleder med en vardagsbetraktelse (att dagens ungdomar fotar och spelar in konserter, mat mm så till den grad att de missar att uppleva nuet till förmån för att få andra att uppleva deras nyss förgångna. Sedan fortsätter han med marknaden - och konstaterar att "New Neutral" betyder att räntan kommer vara mycket låg inom all överskådlig framtid och att det ger stöd åt dagens värderingar. Det är nästan så jag blir övertygad, åtminstone suger det lite i magen när jag tänker på min stora kortposition på OMX, men sen tänker jag att när just jag ger upp så markerar det garanterat den spekulativa toppen. Ja, även jag är 1) påverkbar, 2) vidskeplig.

ECB sänker räntan till minus för insatta pengar. Någon gång i framtiden kommer studenter i ekonomisk historia undra vad fan vi egentligen tänkte. Negativa räntor...?! Marknaden älskar det tills vidare. New Neutral, ju. PS: glöm inte att förhandla ned din bostadsränta och ligg för allt i världen så lång fastigheter du kan.

Och så Henrik Schyffert som visar fredagsdiscoträning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"