måndag 9 juni 2014

Bloggskörd: bucket list, inflation, finans, barnpassning

Raptitude skriver om att göra en seriös "bucket list" - inte för att den måste kryssas av utan för att den kan ta dig till andra ställen i livet än dina rutiner annars skulle.

Minack varnar för signaler om löneinflation i USA som kan medföra högre räntor

Jag tecknade mig för en månad med Netflix igår och inledde med att se tre avsnitt av säsong 2 av "Orange is the new black" - inte riktigt samma kick som säsong 1, men i tredje avsnittet vaknade handlingen till liv

Tynan tipsar om att utnyttja dötid till t.ex kinesiska glosor eller att testa att alltid frysa litegrann för att härda kroppen - små, små vardagsutmaningar som skulpterar dig till en bättre människa.

Jag märker en generell trötthet hos kommentatorer, strategier och analytiker som Gerard Minack och Mauldin mfl. Vi väntar alla på att fundamenta ska betyda något igen. Det blir tröttsamt att varje dag eller vecka lyfta fram att tillväxten justerats ned ännu lite till, men eftersom Draghi eller Yellen säger att räntan ska fortsätta vara noll eller negativ så länge det behövs så går aktiekurser och fastighetspriser ändå upp. Minack säger att för en centralbankir med en räntehammare ser allting ut som kreditspikar som ska bankas in med så låga räntor dom tillåts enligt lagen (det finns ingen gräns).


Jag är också gruvligt trött på att se grafer som de här:

Pensionärer tvingas söka sig tillbaka till jobbmarknaden, medan övriga går arbetslösa


Förväntat tillväxttakt skruvas ned för varje dag som går; ännu ett år med besvikelser

 
Makrostatistiken överraskar åt fel håll

 
 
Allt färre hittar jobb, eller ens orkar söka jobb

 
 
 
kombineras med den här:
 
Nya rekord på börsen rimmar väldigt illa med tillväxtsignalerna från räntemarknaden:
 Och till sist några kul bilder från Wait But Why:

När är det för tidigt att börja dricka coca cola. Aldrig! Ju tidigare ett spädbarn dricker coca cola desto bättre passar de in i gänget när de kommer upp i tonårenPapa says it [the gun] won't hurt us
 
 
Har ni tråkigt hemma kan ni alltid ge ert barn ett rakblad:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"