tisdag 10 juni 2014

Fortsätter med portugisiska

Enligt DuoLingo har jag lärt mig 269 ord på portugisiska och fått 755 poäng på att lösa uppgifter och översätta meningar. Man får typiskt 1/2 poäng per översatt mening, så länge man för det mesta lyckas, så jag har översatt ungefär 1500 meningar mellan portugisiska och engelska och tvärtom. 
 
Idag tog jag mig till Level 7. Jag börjar faktiskt fundera på att läsa en barnbok snart för att förbättra flytet och varva det med de mer exakta grammatikstudierna och uttalet i DuoLingo.
 

I franska har jag 2554 poäng, men där har jag prioriterat ned DuoLingo-franskan, till förmån för att läsa riktiga böcker på franska. Bokläsande ger många fler ord, naturligt flyt och naturlig grammatik - om man redan kan tillräckligt mycket. Dessutom är det som med styrketräning - man måste kombinera två tekniker och varva dessa eftersom de förstärker varandra. DuoLingo visar det exakta och boken ger flytet; I träning ger tunga lågreppare styrka till befintliga muskler och högreppare ger mer muskler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"