tisdag 10 juni 2014

Gloom, Boom, Doom

Angående en fråga om vad man kan rekommendera för investeringar just nu (eller om man ska stå utanför)... så tycker jag visserligen att man lugnt kan stå utanför och invänta bättre köpläge. Om man däremot känner att man bara måste vara med någonstans och är beredd att vara långsiktig och tål kraftiga kast så kan man ta till sig av en del av Marc Fabers kunskap:

Idag fick jag till slut Fabers GBD-rapport från 1 juni. Han tipsar förutom om guldgruvor också om långsiktiga investeringar i Indokina med fokus på Kambodja, Burma, Vietnam och Bangladesh, men även t.ex. Laos, Malaysia .. och indiska småbolag.

Han föreslår India Capital Fund, India Small Cap Index ETF, the AFC Asia Frontier Fund. Personligen tycker jag att The AFC Asia Frontier Fund låter mest intressant.

Några av argumenten rör stark tillväxtdynamik i sydostasien, låga löner jämfört med Kina, låga nyckeltal som marknadsvärde/BNP på 0,1-0,3

En annan långsiktig investeringskandidat är Jim Rogers råvarufond The Rogers Global Resources Equity Index (se nedan)

1 kommentar:

  1. Tack för dagens intressanta finansinlägg, inte minst über-analysen. Det kan inte vara långt kvar till toppen nu - mycket mer hype än så här kan det väl knappast bli..

    SvaraRadera

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"