måndag 30 juni 2014

Mångfald eller enfald?

Jag håller inte alls med Tynan när han skriver om "Hustler's trap". Han ser det som ett problem att vara nyfiken och testa massor med olika saker. Han verkar se det som ett egenvärde att bli riktigt bra på en enda sak, eller tjäna riktigt mycket pengar på en enda sak.

Jag skulle kalla det för att kasta bort livet i jakt på ära och pengar istället för att uppleva och göra så mycket som möjligt. Jag tycker ju t.o.m. att jag ligger på gränsen och hade gott kunnat hoppa av finansspåret några år tidigare för att utveckla andra färdigheter.

Kanske var det t.o.m. ett slöseri i sig att ens börja med finans den där ödesdigra dagen för ganska precis 24 år sedan då jag bestämde mig för att söka till Handelshögskolan. Jag ska dock inte sticka under stol med att det är skönt att veta att jag aldrig behöver jobba igen om jag inte vill. Det betyder att jag kan vara desto friare i mitt sökande framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"