tisdag 3 juni 2014

Minimaliserar: TV-fri, bilfri, knäfri

Igår sa jag upp TV-abonnemanget och kommer framöver bara se on demand från internet (t.ex. har jag HBO).

Ni som är under 30 tycker säkert att det här låter ungefär lika efter som om jag säger upp fasttelefonen som ni aldrig ens har sett i verkligheten. För de flesta jag känner (alla?) är det här emellertid något stort och jag är nog mer eller mindre först.

FYI så sa jag upp min fasttelefon för 10 år sen och var då en av de första. Min dåvarande flickvän tyckte att jag var ett miffo. Den här gången väntade jag till min nuvarande och jag var överens om att skära navelsträngen till linje-TV.

I morse fick jag likviden för lamboförsäljningen och är därmed officiellt bilfri för första gången på 15 år. Vad som började med en röd BMW i samma årsmodell som American Psycho och sen blev en silverfärgad Porsche Boxster, följt av Zlatans silverfärgade Ferrari 360 Spider slutade med en Midasgul Gallardo Spyder 2008-2014 och som alltså slutgiltigt avbokades i morse.

 
I övermorgon gör jag även bokslut på korsbandsoperationen då Dr O Morales ska få klämma och känna och ge slutbetyg ett år efter operationen. Därmed blir jag knäskadefri också.

På kontoret städar jag bort Tandbergs videokonferensutrustning som kostat oss 100 000 om året och byter mot Skypelösningen som vi testat i några månader. Den är gratis, men kräver förstås lite utrustning; en dator för 3-4k i varje ände som ska vara med. Tandbergutrustningen var dock mycket dyrare än så och tog dessutom minst 5x så mycket plats. Moores lag i konkret arbete.

Få saker gör mig för övrigt så tillfreds som när jag fullständigt slitit ut ett klädesplagg, en jacka, ett par skor eller en väska och slänger resterna. Jag känner mig effektiv, kostnadssmart, lättnad över att prylen aldrig kom bort, stals eller förstördes i förtid, och får samtidigt en känsla av renhet och frihet över att bli av med en pryl som tar upp plats.

1 kommentar:

  1. jag har varit utan tv i drygt sju år och inte saknat det. bra val!

    SvaraRadera

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"