måndag 9 juni 2014

New World Order

Den här filmen är till stora delar 86 bortslösade minuter, men om du ligger bakis framför datorn och vill få lite New World Order levererat i lättillgängligt TV-format så är det bara att trycka på play.

Det stora budskapet är att finanseliten både blir och betalar lobbyister som i sin tur påverkar politiker och centralbankirer (båda kategorierna också ofta f.d. bankers eller med nära kopplingar till finansindustrin) att trycka pengar och stifta lagar som gynnar finanseliten på allmänhetens bekostnad.

Jag tycker att filmen tyvärr är mer sensationshysterisk och apokalyptisk än den är djuplodande. Jag lärde mig precis ingenting nytt och ingenting blev egentligen förklarat i detalj. För en skeptisk person utan förkunskaper låter det nog bara som paranoid propaganda av avundsjuka reportrar långt från "the 0.01%".

Det är synd för det mesta i filmen är allvarligt, viktigt och sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"