tisdag 24 juni 2014

Vardag

En lösryckt tanke efter en sen morgon, en hämtlunch och den vanliga bloggskörden.

NJUT

Dvs, notera stunden, njut av din valda aktivitet, hasta inte (om du inte måste för att kunna njuta av något annat desto mer). Konkret exempel: njut av din morgonkaffe, tänk på doften, smaken, känslan i munnen, förgyll kanske sekunderna ytterligare med att lyfta blicken mot horisonten och ta ett djupt andetag och släpp ned axlarna. Ta en munfull till. Om du bara dricker en kopp om dagen, som jag normalt gör, så är det kanske mer självklart att ta tillvara på tillfället, men även du som sänker 3-4 koppar om dagen borde njuta av varje klunk.


Vardagsbild på väg till kontoret (efter att ha vaknat en timme senare än vanligt)

Japp, jag har "slängt slipsen". Det fick räcka med januari-maj, men sedan juni började har jag helt enkelt slutat med slips. En dag som idag funkar jeans och t-shirt (enda kriteriet är att det ska vara bekvämt och lagom varmt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"