torsdag 31 juli 2014

Marknadsföring utan psykologiska trick

Victor Pride på Bold and Determined skriver om något som borde intressera mig, nämligen hur jag ska marknadsföra mig så mitt budskap kommer ut. Jag gillar dessutom hans ansats att försäljningstekniker och lurig marknadsföring är fel. En bra produkt är bättre.

I korthet säger han:

Be genuine. Be the real deal. Show real results. And let the fire spread.

Jahapp, men då så. Då fortsätter jag som förr och hoppas att det räcker med att vara mig själv...

Nja, jag tycker nog att det låter fel - och om det räckte så borde faktiskt min blogg vara mycket större (tycker jag själv). Men, jag orkar inte bry mig om att vara stor; jag bryr mig bara om att skriva ned vad jag tycker är viktigt, och hoppas att jag på så sätt gör minst en annan människas liv lite bättre.

4 kommentarer:

 1. Just nu är du en av mina inspirationskällor. Keep up the good work.
  PS. Det var jag som hade aktiebolag och gick från 100.000 kr till en miljon och sen lade ner bloggen. Nu har jag över 4 mill och satsar på tio för att sedan leva ett lika bekymmersamt liv som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aktieblogg (inte aktiebolag)

   Radera
  2. Verkligen kul att höra, både för min skull och din skull.

   Bra jobbat med portföljen också. Verkligen! De senaste åren har många hedgefonder gått dåligt, inte minst de gamla giganterna, där en del legendarer t.o.m. har slutat med finans.

   Radera
 2. Aktieblogg (inte aktiebolag)

  SvaraRadera

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"