lördag 9 augusti 2014

Barndom

Hade du en lycklig bandom? Får dina barn det? Fick du upptäcka världen, klättra i träd, använda verktyg, cykla, slå dig, blöda? Får dina barn det?

Klarade du dig utan ett barnsäkert hem? Får din barn göra det eller har du spärrar på allt från spisen till knivlådorna? Om du blev den du är trots alla osäkrade vardagsfaror, låter du dina barn få samma erfarenhet?

Om inte, varför tror du att det var skadligt för dig att lära dig skillnaden på skrämmande och farligt, lära dig kopplingen mellan frihet och konsekvenser och ansvar?

Jag har skrivit ett inlägg på Improve om det här, med utgångspunkt från ett TED radio hour samt Jesper Juuls bok "Ditt kompetenta barn".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"