fredag 8 augusti 2014

Har jag det lätt eller svårt?

Det är ingen tvekan om att jag är lycklig. Det har jag å andra sidan alltid varit oavsett situation. Frågan är om jag har lätt eller svårt för mig och om det ser lätt eller svårt ut utifrån. Jag har skrivit ett långt och lite virrigt inlägg, illustrerat, på Improve-bloggen om detta.

Inspirationen var en kompis som kallade mig sprezzatura. Jag tänker snarare på James Bond när jag hör den termen, men visst, jag är gärna sprezzatura om någon tycker det :)


Det här ser väldigt lätt ut - som om jag är född sån
På gymmet
 
 
På kontoretmen det här var verkligheten ett halvår tidigare
då jag slet och led för varenda millimeter efter korsbandsoperationen
 
Men det kanske också är det som ÄR sprezzatura.
Folk ser ju bara det lätta.
Jag också egentligen, för rörlighetsövningen är inte ens en faktor,
inget beslut, bara en nödvändighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"