lördag 23 augusti 2014

Släktforskning - oväntat nöje

Jag hamnade i flow i 10 timmar igår. Direkt efter morgonmötet och i stort sett hela dagen fram till kl 21, med avbrott för lunch, kartlade jag släktingar bak till 1300-talet. Jag fick en sån släng i våras också och skaffade en månads tillgång till Ancestrys arkiv av kyrkoböcker mm.

Triggern var även denna gång någon på 23 and me som kontaktade mig och påpekade att vi var genetiska kusiner och ville se hur vi hörde ihop. Just den här personen och jag hade en gemensam anfader i Osby i Skåne ca 1450.

Det är inte alltid lätt att på förhand veta vad som är roligt eller njutbart eller var man kommer hitta flow, men jag är verkligen för att bejaka det när det kommer, vad det än är. Igår var ett sådant tillfälle då jag la allt annat åt sidan för att bara hänge mig åt att leta efter ännu en släkting, ännu ett arkivbevis...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"