torsdag 21 augusti 2014

TED-surfar

Idag har jag mest TED-surfat hela dagen, dvs kollat på video efter video av TED talks på You Tube.

Det finns så grymt mycket bra och intressanta videor att titta på där. Idag såg jag bl.a. Blaine (hålla andan under vatten mm), David Christian (universums historia, entropi och kollektivt lärande), Kurzweil (jag kan tydligen se samma sak om occh om igen. Från 2007, om accelererande trender inom DNA-sekventiering, hjärnskanning, datorkraft, internet). En kul kommentar är den om att byta ut 10% av blodet mot respirocyter och kunna hålla andan under vatten i 4 timmar.

Jag såg även en video om transhumanism för nybörjare som jag kan rekommendera om man inte funderat på ämnet tidigare.

Jag har även inhandlat kläder till helgens fest med rysstema. Jag ska vara en Pussy Riot-medlem med färgglad klänning och mössa med hål för ögon och mun. Bilder kommer senare...

Annars rullar allt på som vanligt med portugisiska och annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"