måndag 18 augusti 2014

Två meningslösa saker jag lärt mig idag

1. YG sjunger "Bicken back being bool". Varför?Jo, han vägrar använda "c" eftersom han tillhör "Bloods" (och en konkurrerande falang, Crips, står för den bokstaven) och byter ut "c" mot "b". Vad han menar är alltså helt enkelt "Kicking back being cool". PS, han är förstås från Bompton.

På tal om meningslösa... kolla eller kolla inte den här intervjun Snoop Dogg gör med YG. Vilka weedeaters!

2. Casarecce-pasta är den som ser ut som de saxpinnar man använder för att låsa sprintar t.ex. på segelbåtar. Casarecce kommer ursprungligen från Sicilien och betyder hemgjord, vilket i sig är lite fånigt eftersom alla italiensk pasta är hemgjord från början och det inte i sig säger någonting om formen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"