fredag 29 augusti 2014

Vad kostar det att äga och köra en Ferrari?

Jag vet vad det kostade för mig specifikt att äga och köra just en Ferrari 360 Spider för 10 år sen. Jag skriver om det här. För ett tag sen skrev jag om motsvarande sak avseende min Lamborghini Gallardo Spyder. Allt i konsumentupplysningens tjänst. Se mig som ett slags Plus.

I korthet kan sägas att det är onödigt dyrt. 350 kr/mil för Ferrarin och 1000 kr/mil för Lambon och då gav Ferrarin mycket mer glädje än Lambon, trots att det senare var en mycket bättre och häftigare bil.

Glöm inte den här videon när jag snurrar på Gotland Ring precis efter att jag köpt Ferrarin av Zlatan sommaren 2005:


Jag snurrar på svenska "ringen"Och här några bilder på mina två senaste bilar:

från mitt sovrumsfönster då

Jag i rött, mitt sovrumsfönster i bakgrunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"