onsdag 22 oktober 2014

Tonfisk Rydberg

Som nybliven vegetarian och med köttätande flickvän gäller det att vara lite kreativ.

Plötsligt dök orden "Tonfisk Rydberg" upp i huvudet och jag insåg att jag borde kunna göra en Biff Rydberg där oxfilén byts ut mot färsk tonfisk. Så ikväll ska jag testa det. Rapport kommer.

Bildrapport:Det blev ganska gott, men tonfisk ska nog lagas enligt tonfiskrecept inte oxfilérecept

4 kommentarer:

 1. kul att du har upptäckt en köttfri tillvaro. men snälla, du är mer än tillräckligt intelligent att inse att fisk också är djur. jag förutsätter att ovanstående bara är någon sorts missförstånd (förhoppningsvis från min sida) och att du inte är en i raden av töntiga stockholmsvegetarianer som vräker in fisk i truten. :)

  SvaraRadera
 2. Jo, jag är nog en av dem.

  Numera lite mindre töntig då landlevande djur har uteslutits ur kosten. Tills vidare kommer jag äta fisk och skaldjur samt insekter så en del levande varelser kommer få sätta livet till. Jag kommer även dricka mjölk och äta ägg, trots vad det innebär för de inblandade.

  Dels måste jag ta ett litet steg i taget, precis som med allt annat jag gör, dels tror jag trots allt att fiskar har mindre utvecklat känsloliv, minne och familjeband än klövdjur. Jag är ny på området och öppen för inspel och forskning, men tills vidare sällar jag mig till fiskätartöntarna. Särskilt om den är uppvuxen i det fria.

  Faktum är att jag t.o.m. är lite öppen för att äta landlevande vilt.

  SvaraRadera
 3. jag vänder mig alltså inte emot VAD du väljer att äta, utan hur du presenterar det. tyvärr, du är ingen vegetarian (dvs "en person som inte äter kött"). vänligen sluta använda den etiketten i dina inlägg, för det är bara fel.

  att du sedan väljer att äta fisk, insekter, ägg eller vad det nu är har jag alltså ingen åsikt om. ät det som känns bra och som du mår bra av. bara sluta kalla det för vegetarianism, för det är helt vanligt köttätande vi pratar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, då förstår jag.

   Jag är som sagt ny på området. Från början kallade jag mig därför köttätande vegetarian i brist på bättre termer.

   Radera

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"