måndag 10 november 2014

Har du vidtagit de här 6 nödvändiga åtgärderna?

De kommande 25 åren kan avgöra ditt liv. Och det livet kan komma att bli långt, riktigt långt, antagligen mycket längre än du tror eller ens kan föreställa dig.

För att se till att du får ta del av den fantastiska och otroligt långa framtid som kommer behöver du vidta några åtgärder:

Du behöver lära dig att prata med datorer för att kunna skapa saker av värde för dig själv och andra. Om du inte pratar automata riskerar du att bli lika arbetslös som jag, den retarderade hedgefondförvaltaren, fast utan pengar. Så studera, men inte på universitet för det är slöseri med tid och du lär dig mest förlegad kunskap.

Förbered dig för förändring, gilla den, omfamna den, för den kommer. Se till att du är mentalt förberedd när världen ändras allt fortare, och se till att du drar nytta av datorerna istället för låter dig invaggas i falsk säkerhet av att allt är som vanligt. Sluta slösa tid på Facebook när du kan lära dig att skapa istället.

Vänta på ett bättre tillfälle att investera i företag/aktier och se sedan till att göra det på ett genomtänkt och uthålligt sätt. Beroende på hur det faktiskt går med framtiden så kan du i vilket fall som helst inte räkna med att staten tar hand om dig. Alla stater är i stort sett bankrutta och har inte råd att betala för pensioner de kommande 50 åren. Inte i närheten. Investera i dig själv, i kunskap och färdigheter och investera sedan på börsen när avkastningspotentialen är mer normal. Idag är börsen 100-150% övervärderad och de flesta tillgångar lovar noll eller negativ avkastning de kommande 10 åren. Förutom till pensionen kan du behöva pengar för att överleva till tröskeln..., till Singulariteten.

Från Hussmans senaste uppdatering inatt
Några värderingsmått


Sköt om din kropp och din hjärna. Motionera, promenera, träna. Utsätt dig för överraskningar och starka känslor. Se till att hjärnan hålls alert och frisk. Lev kvalitativt och tillräckligt länge för att leva för evigt. Tänk dig att bli 250 år gammal, men se ut som 25. Eller tänk dig att bli 25 miljarder år gammal -fast då måste du...

Flytta från Jorden innan solen sprängs om 7 miljarder år.

Skriv testamente i alla fall. Det är bra att ha för din egen skull. Ingen kanske någonsin dör, inte du heller. Kanske blir vi uppladdade i en dator och skickar ut oss själva med ljusets hastighet i alla riktningar för att befrukta all materia i universum med beräkningskraft. men om något går snett på vägen så vill du inte ligga på dödsbädden utan testamente - och veta att fel släkting får ärva framför någon mer förtjänt. Skriv testamentet nu och fixa vittnen. Inte för släktingarnas skull utan för din sinnesfrids skull.

Om du är riktigt lässugen kan du nu klicka dig över till min Improve-sida och läsa ett mycket längre inlägg om allt detta på engelska.

Den retarderade förvaltaren på besök på kontoret idag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"