fredag 28 november 2014

Recensioner av Gentlemen, Choose yourself, Greven av Monte-Cristo, Mockingjay


 • Gentlemen (filmen)
  • En meningslös och nätt och jämnt sammanhållen historia om Stockholm på 70-talet. Handlingen berättas i snigeltempo och består av ett halvt dussin helt onödiga sidospår, men "rekvisitan är fin" som en bekant sa efter filmen. Och det är den; diverse miljöer i Stockholm skildras tydligt och autentiskt, vilket är den enda behållningen med filmen.
 • Choose yourself (Altucher)
  • En hajpad självhjälpsbok som inte alls lever upp till sitt rykte. Den här behöver du inte alls läsa
 • Greven av Monte-Cristo (boken)
  • Herregud, vilken dålig bok! Jag läste den oavkortade versionen på ca 2200 sidor. Språket är torftigt, stilen extremt pratig, intrigerna övertydliga och den avslutande hämnden slarvas bort som om herr Dumas plötslig hade en deadline att passa. Läs ej!
 • Mockingjay sista delen, del 1 (filmen)
  • Det här är faktiskt en bra film, men tyvärr måste den dels jämföras med förra filmen som var ett mästerverk, dels bara är en halv film eftersom tredje boken har delats upp i två filmer. Med det sagt har man lyckats överraskande väl och filmen är t.o.m. bättre än första halvan av boken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"