måndag 3 november 2014

Walmarts aktie ser faktiskt billig ut

Man kan lätt tro att jag är en riktigt infrusen permabjörn..., men så slänger jag bara ett litet öga på Walmart och ser att den är rimligt värderad (om man nöjer sig med ganska säkra 5% kassaflödesyield eller tycker att 7% avkastning på eget kapital och aktien är tillräckligt).

Här skriver jag om det på engelska utifrån följande mycket enkla modell som jag kastade ihop ikväll:


Massor med brasklappar: snabb och slarvig modell, värderingen baseras på yields som kan se bra ut nu men mycket sämre ut om 10 år, jag har inte tagit någon hänsyn alls till hur Walmarts bransch fungerar eller gått igenom räkenskapernas fotnoter osv. Exemplet är bara just ett enkelt exempel i en lång rad av gradvis förfinade tankar om hur aktievärdering kan gå till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"