lördag 13 december 2014

Att träna på att träna illamående är också träning

Jag hade lite bråttom på gymmet pga att tjejen skulle tävla i thaiboxning på söder (OneChai). Jag körde därför lätt och med kort vila samt högt tempo mellan övningarna.

Så fort jag satt och flåsade mellan seten och tänkte "satan vad illa jag mår" ansåg jag att det var dags för nästa set. Övningsordningen bestämdes av om jag kunde sitta eller ligga mellan seten utan att kräkas :)

7 övningar tog knappt en timme och efter det var det för en gångs skull inte helt lätt att dricka en liter mjölk utan att den kom upp igen. Jag hade förstås kräkts lite i munnen två gånger under passets gång. Helt ostraffat höjer man inte tempot dagen efter en boklansering på Nalen.


Löpband 10 minuter 11 km/h (yr efteråt, trots det låga tempot. 11 var dock ännu ett steg framåt för min hamstring. Frågan är nu om jag ökar för fort. Jag vill ju inte åka på bakslag som kostar två veckor)
Bänkpress: 20*20, 50*15, 80*14,10,8,6,6,6,6 (kort setvila, flåsig, illamående)
Skivstångsrodd: 50*3*20 (passade på att köra rodd direkt i bänkpressen; ännu mer yr och illamående. Ingen känning i hamstern)
Mage: ass-ups 3*25 (skönt med lite vila och att få ligga på golvet, men mådde fortfarande illa)
Marklyft: 50kg *3*20 (flåsig och illamående igen förstås, kräktes lite i munnen)
Lårcurl: 10kg *30, 15kg *30, 20kg *30 (det gör inte ont trots att jag lyckades köra så jag fick lite mjölksyra; lovande)
Benspark: 30kg *20, 55kg * 15,10,12
Axelpress, stående med hantlar: 18kg *8,6,6 (min konstiga vänsteraxel i vinter gjorde att jag fick slänga upp vikten på den sidan. För övrigt var jag helt slut och hade inget kvar på gymmet att göra vid det här laget)

Ja, hon vann. 5-0 i matchstatistik i thaiboxning nu. SM väntar om fem veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"