torsdag 11 december 2014

Boklansering på Nalen med Johan Norberg och DJ Johan Kinde imorgon kl 18. Där kommer jag i alla fall vara

Det är mitt förlags sista lansering - åtminstone i nuvarande form. Min medgrundare (och själva dragloket i förlaget, jag har mest varit finansiär och korrekturläsare) flyttar till Istanbul vid årsskiftet.Det bärande temat är globalisering och digitalisering, två fenomen som för övrigt har möjliggjort boken (crowdfundad). Boken handlar om hur gamla företag och branscher försvinner och nya tillkommer samt hur takten har ökat och fortsätter att öka. Är du redo?

Anmäl dig på Facebook om du vill. Annars går det förstås bra med drop-in så länge det inte blir fullt (368 anmälda just nu)


Uppdatering: Alla var där

Mats Qviberg, Johan Kinde (Lustans Lakejers ledargestalt var DJ), Johan Norberg, Mattias Svensson, Nils Lundgren (junilistan), Finansutskottet, riksdagsledamot Johanna Jönsson... och några hundra till som såg till at det blev grym stämning på Nalen.

Det kan ha varit vår (Hydras) bästa boklansering någonsin - och den sista.

Det roligaste exemplet från Johans bok var det om hur MIT fick 150 000 anmälda till en onlinekurs om avancerad elektronik. Runt 300 fick högsta betyg och en av dem var en 15-åring från Ulan Bator i Mongoliet som ville lära sig hur mobiler fungerade... och han kunde inte engelska (!).

Han tog sig fram med Google translate och matematikkurser på nätet. Dessutom övade han genom att göra undervisningsvideor till andra i Mongoliet hur de skulle göra för att klara av kursen. Det slutade med att MIT anställde 15-åringen för att förbättra MITs onlinekurser. BOOM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"