onsdag 24 december 2014

Mer om Ronja - hundstallshunden som hittade hem

Efter 7 svåra år, varav ett på hundstall har Ronja alltså hittat (ett) hem hos undertecknad och sambo.

OK, det sista året kanske inte var så svårt, men tråkigt och stressigt med massor med nya hundar hela tiden och svårt för personalen att hinna med.

I fredags kom hon hem till mig på prov och det är inte det lättaste stället att bo på. Först tunnelbana från Åkeshov till Hötorget, sedan hiss upp till mig. Promenaderna var knappast lättare, eftersom transportsträckorna går via Regeringsgatan, Döbelnsgatan eller Birger Jarlsgatan innan man kommer till öppnare områden. "Öppnare" förresten... parkerna vi pratar om i första hand, Humlegården och Vanadis kryllar av hundar och hundrastgårdarna är inte gigantiska direkt.

Första dagen kunde Ronja inte distraheras tillräckligt med köttbullar, koppel eller genom att handgripligen vända på henne åt andra hållet, för att ens kunna passera en hund som befann sig på trottoaren på andra sidan vägen. Att befinna sig i ena hörnet av en rastgård med en hund i andra hörnet var helt otänkbart - och då pratar vi om när hon var kopplad och kort hållen.

I morse såg det ut så här när hon fick träffa ett gäng hundar som kom in i gården en efter en:Och så här (notera myllret utanför gården - allt inom synhåll var tidigare anledning att gå full retard):


Tidigare kunde jag förstås inte filma, eftersom all min uppmärksamhet och alla mina händer gick åt till koppel, köttbullar, spaning mm.

Ikväll tyckte jag inte ens det var värt att filma när en retrieverhane kom in i rastgården medan Ronja jagade sin tennisboll åt hans håll och passerade bara någon meter förbi honom. De hälsade inte ens. Så stora är framstegen.

/Lycklig hundägare (dvs, när vi officiellt adopterar henne i januari)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"