tisdag 9 december 2014

Mitt förlag förespråkar fri migration - med Rola Brentlin, Aaron Israelsson och Fredrik Segerfeldt i spetsen idag

I kväll hade mitt förlag (delägare, medgrundare), Hydra, release på Nalen av boken "Vi kallar dem tiggare".


Fredrik Segerfeldt presenterar boken och författarna


Kontrasten mot vad jag gjort tidigare under dagen var både stor och obefintlig på samma gång. Jag hade bara minuterna innan skickat mina korrläsningsanteckningar till författaren av en universitetsuppsats. Det är ganska exakt vad jag brukar göra på Hydra lite då och då (bland annat Johan Norbergs böcker).

De stora skillnaderna låg i nivån och ämnena. Jag tänker inte gå in i detalj på uppsatsen om barns språkinlärning och hur teorier om detta kan kopplas till rimtekniken i Dr Seuss böcker, men nivåskillnaden var extra påtaglig när den hamnade så nära en riktig bok.

När jag skannade in anteckningarna hittade jag följande drygt 3 år gamla artikel om mitt gamla företag och oss förvaltare. Håll till godo:
Och Daniel på Styrkelabbet inspirerade (med en curlvideo (!) på Facebook) till en bicepsbild efter releasen. Det blir ju ingen seriös benträning nuförtiden, så det är fredagsträning varje dag.

Ser inte högern större ut?
Angående t-shirten: snart kommer min skiva med Atlas Shrugged (hoppas jag). Who is John Galt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"