onsdag 14 januari 2015

Framgångsrika barn? - En marshmallow nu eller två marshmallows om en kvart?

Du känner säkert till det klassiska testet på om ett barn klarar av att lägga band på sig:

De barn som klarade av att vänta en kvart med en marshmallow på bordet framför sig (på att få ytterligare en marshmallow) blev mer framgångsrika senare i livet än sina spontana kompisar.

Det är inte säkert at samma sak gäller i dagens snabba ekonomi; kanske är det bättre att snabbt haka på en trend och rida den en stund för att lika snabbt byta fot när nästa 'fad' dyker upp...

Jag lägger mig inte i den debatten, jag ville bara ha en intro till dagens video på Ronja som numera får träna SÖK och VÄNTA med köttbullar hemma i lägenheten mellan promenaderna (3-4h om dagen).

Kolla in den här när hon ligger med två köttbullar på framtassarna:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"