torsdag 19 mars 2015

Mitt trollande på Flashback ekar ensamt

Jag försökte skapa lite mer debatt i Arcam (extremt övervärderat verkstadsföretag som har ett styrsystem för svetsar som möjliggör additiv tillverkning av komplicerade produkter i titanlegeringar med minimalt spill), men ingen nappar.

På 148,75 kr är Arcam fortfarande upp i år - över 2,5% på mindre än ett kvartal. Det blir gott och väl över 10% i årstakt, vilket är vad man rimligen kan hoppas på när man investerar i aktier.

Problemet är förstås att Arcams aktie var dyr redan på årets startkurs 145kr.

När börsen väl tar en paus från de senaste årens anmärkningsvärda hausse räknar jag med att även Arcams aktiekurs ska ta en "paus" och närma sig mer rimliga nivåer.

Jag räknar förstås med att Arcams verksamhet ska fortsätta att växa snabbt, men det torde med god marginal neutraliseras av en normalisering av värderingsmultiplarna.

Under 100kr någon gång i år är första anhalt. Sen får vi se om man får ännu bättre lägen att köpa in sig i detta spännande företag.

Jag tycker att jag anslog en positiv ton, men det kan vara så att en del minns årets toppkurs på nära 200kr och hade hoppats på vidare uppgång därifrån... eller t.o.m. drömmer om förra årets topp på 311,50. Alla har dock glömt att Arcam stod i 3000 (!) för 15 år sen för ingen har några verktyg för att kolla upp kursgrafen så långt bak i tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"