Grooming

RAKAPPARAT
På morgonen använder jag en elektrisk rakapparat, en självrengörande Braun 790 cc-4 som funkar bra även på andra ställen än ansiktet. Den rakar väldigt tätt och nyper aldrig.

HYGIEN
Efter frukosten sköljer jag ansiktet med vatten (jag har inte använt några ansiktstvättprodukter sedan 1 oktober 2014) och borstar tänderna med Opalescence Whitening (silverfärgade tuber) innan jag smörjer ansiktet med Bulldog Moisturiser och drar upp resterna av fuktkrämen i håret (vilket ger lite lagom stadga och lyster till håret). Jag puffar på lite BVLGARI Man in Black på nacken innan jag går hemifrån.

Efter gymmet duschar jag med någon enkel sportduschprodukt

INGA DYRA PRODUKTER
Jag använder alltså inga spännande eller dyra groomingprodukter från t.ex. Dermalogica, Zirh, Clinique mfl, även om jag har gjort det förut och ibland funderar på att göra det igen. Välj det som gör att hyn känns lugn, lätt och fräsch och strunta helt i vad försäljare och andra säger om magiska egenskaper hos dyra fuktkrämer och att de billiga täpper till porerna eller liknande.

I framtiden kommer det komma riktiga föryngrande fuktkrämer och det kanske faktiskt finns några überdyra (flera tusen kr per flaska) redan nu som fungerar och AHA-syrabehandling kan nog också vara något om du känner en hudterapeut som du litar på. I annat fall rekommenderar jag vilken billig eller normal fuktkräm som helst. Niveas 250 ml kostar 40kr. Det är lagom tycker jag för att smörja in ansikte, kropp och hår. Bulldogs ansiktskräm känns emellertid trots allt snäppet fräschare så jag försöker ha en tub hemma.

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"