Utrustning

SHORTS
Jag tränar i vanliga sportshorts från SOC eller H&M, med ficka med dragkedja för skåpnyckel, träningsprogram mm

SKOR
Jag använder från och med 8 mars 2012 i ett par väldigt tunna, odämpade, lätta Saucony Hattori (124g/sko). Jag använder ankelsockor från Stadium med specialförstärkningar och glidskikt för att minimera blåsbildning.

Styrkelyftare, ska helst använda platta sulor utan fjädring, tex Converse Chuck Taylor - särskilt vid marklyft, knäböj och overhead press då stabilitet och balans är viktigt.

TRÖJOR
Jag tränar i bomulls-t-shirts, men ibland även (sedan maj 2012) i Under Armours specialmaterial. De är tighta och ger en känsla av ökad värme och styrka som kan vara bra när det är för lugnt eller lite kallt.

DIPSBÄLTE
På dips-dagar har jag ett viktbälte i läder från Wahlanders - det dyraste jag kunde hitta, men i efterhand inser jag att ett för några hundra säkert funkat lika bra som mitt för 1000 kr.

PULSKLOCKA
Pulsklocka - en Forerunner 305 med GPS, inköpt 23 augusti 2011 för drygt 1000kr. Den gör träning och eventuell löpning mycket roligare med exakt pulsmätning och grafer över tid, sträcka, höjd, bansträckning, lutning mm. Testa att sova med den t.ex. Jag fick 37 i puls när jag vilade, 201 vid maxansträngning (juli 2012).

FOAM ROLLER
Foam Roller - mycket bra värde för pengarna (245 kr hos Träningsspecialisten, Sveavägen 141). Rullen är ca en halvmeter lång och 20cm i diameter i klarblått hårdskum som deformeras 10-20% när man rullar ryggfiléerna på den med fulla kroppsvikten (90kg)

Jag kör utan handskar och oftast utan magnesium (sedan SATS sade ifrån)

SISSY PAD
Sissy Pad - jag kör utan sissy pad, dvs den där skumgummiprylen/manschetten vissa har på skivstången när de tränar. Den ska inte behövas och den stör dessutom träningen eftersom man inte kan ha stången alldeles intill kroppen med den på.

FETTMÄTNING
Fettmätning - FatTrack PRO digital kaliper för mätning av underhudsfettets tjocklek och beräkning av fettprocenten. Jag använder 9-punktersmetoden Parillo 9-site

KNÄSTÖD VID LEDBANDS- ELLER KORSBANDSSKADA
Rehband aluminiumskena, men sedan jag opererade korsbanden bhöver jag förstås inte den

Träna effektivt; minimalt för maximala resultat

Det här är en träningsblogg (men även finans, teknologi, futurism, filosofi och life hacking). Jag lyfter skivstänger varannan dag, inte alltid utan alkohol fortfarande rusande genom ådrorna. Efteråt dricker jag en liter mjölk. Inga dyra tillskott som ändå inte fungerar.

Jag kör få och enkla övningar, alltid med fria vikter. Jag tror på att träna mindre än alla andra, men smart, och på att njuta av all mat jag tycker om. Cardion varierar, men det blir några korta snabba pass på löpbandet i veckan samt några timmars hundpromenad om dagen och enstaka längre löppass utomhus i veckan

Basen i min träning är något som liknar 5x5 i knäböj, marklyft och bänkpress, men jag kompletterar med lite fler och lättare i t.ex. militärpress, dips, rodd och chin-ups.

Mina stats: 46 år, 88kg, 183cm, 142,5 kg bänkpress, 187,5 kg marklyft (och 6x172.5), 155kg knäböj.

Utnyttja "Resurserna" här intill för inspiration. Själva bloggen är annars bara en träningsdagbok samt lite filosoferande om hur man blir en bättre människa.

MOTTO 1: Aldrig kötta - Work smarter, not harder
MOTTO 2: Alltid vila - Träna kort och effektivt 1%, vila 99%
MOTTO 3: Cardio valfritt - Det behövs inte för deff, men en del gillar det. Hoppa över cardio och PW om du tycker att det är tråkigt.

TOO WEIRD TO LIVE, TOO RARE TO DIE
LÅTSAS ATT DU SKA SLUTA EFTER "NÄSTA"